Menu

Celeste Hynick Architect

204 Mill Street
Haverhill, MA 01830

Office: (978) 372-5445
Fax:(978) 372-5445


celestehynickarchitect@msn.com

 ||||
 ||||


Check us out on Facebook!

 

Meet Celeste Hynick

Celeste also brings construction management experience to every project.  She has managed construction projects for over fifteen years, gaining technical experience that serves as a solid foundation for any architectural design effort. 

See how you can benefit from her project management experience. 

Celeste Hynick Architect 

 

feel free to get in touch with us!

victorian makeover with renovated second floor

Haverhill, MA 

The Wilkes purchased a Cape home on the Merrimack River. However, they wanted to live in a Victorian house and add a large library and master bedroom wing on the side. This was accomplished by removing the entire roof and orienting a prominent gable roof to the front. The first floor windows and walls remained. The result is a showpiece of architectural massing and detailing that can be appreciated from both the street and the river. 

new garage 

Haverhill, MA 

The Champsis wanted to add a garage adjacent to their home in the Local Historic District that looked like it was always there. The details on the existing house were replicated so that the garage perfectly compliments the historic home.

a modern kitchen in an Italianate   

Haverhill, MA   

This is my kitchen! The existing kitchen had a wall the split the room in two. With the wall gone, we now have a view of our outside garden and lots of natural light. The kitchen has been transformed from a problematic workspace to one that functions very well, particularly during clean-up. The feel is modern but yet the kitchen fits into our Italianate house with a fresh use of period moldings and colors. The framed television, the pull-out racks, the built-in towel storage, and the pop-out outlet on the island add appeal.  

family room addition with master bedroom suite above

Chelmsford, MA 

TheBischoffs added a family room with an open kitchen, a sun porch, andmaster bedroom wing to their conventional Cape. The addition maintains a conservative front facade but explodes in the back, opening the house to the woods.

master bedroom suite and garage addition 

Plaistow, NH 

The Kanes wanted to expand their master bedroom suite into an adjacent attic space and add a three-car garage. The rear gambrel structure was renovated to create an open bedroom and spa that overlooks the rear landscape. The garage addition forms an entry courtyard that functions as a hub of family activity.

 

 

kitchen addition

North Andover, MA 

Insteadof replacing the kitchen in its original location, the Logans added a kitchen, mud room, and half bath to the side of their house open to a family room inside. A breakfast nook was created to balance the front facade, reflecting the arch of the existing porch to the right.

 

 

reading room addition

Haverhill, MA

The Lupas added a reading room to the rear of their house which takes advantage of the view of the valley below.

family room addition with expanded master bedroom above

Chelmsford, MA

The Meads added a family room and raised the roof over their master bedroom to provide more living space to their Cape. The quaint character of the house was enhanced by the addition, making this home an architectural gem.

family room and porch additions

Chelmsford, MA

In order to accommodate their mother-in-law, the St. Onge family added a modifiable great room, bedroom and bath. A welcoming porch was added to the front. Expansive windows stay low to the floor, allowing views of their sloping backyard that can be seen while at rest.

a shiny new kitchen on California

Northridge, CA

The Hynicks wanted their dream kitchen added to their transitional home. With significant attention to detail, we designed a kitchen which showcases high-end finishes and appliances at no expense to functionality and efficiency.

family room addition over a two-car garage and carport

Merrimac, MA 

The  Paszkos have a growing family, three cars, and a love of gardening. They needed more room and a garage, but also wanted to appreciate their vegetable garden from inside.  A family room over a garage was added that captured views of the garden and heavily wooded rear yard. The massing was carefully chosen to minimize the scale of the two-story addition over a three-car garage, drawing from an image of an attached barn.